Enzimekkel egészségesen
2011.07.04. 16:27
Ki ne szeretne egészséges, fiatalos, energikus lenni és az évek múlásával is megtartani ezeket a tulajdonságokat?
Mégis egyre gyakrabban találkozhatunk környezetünkben olyan emberekkel, akik idő előtt betegségekkel kűzdenek. Van megoldás arra, hogy fiatalosak és egészségesek maradjunk:
étrendünk ,életforménk sokban meghatározza azt, hogy milyen hosszuságú és minőségű életet élhetünk.
„Enzimek nélkül nincs élet.” ( Dr. Howell)
Az orvostudomány évek óta állítja, hogy majdnem minden betegség és az idő előtti öregedési folyamat a testsaját enzimek hiányának tudható be.
Voltaképpen mik is az enzimek?
Az enzimek olyan anyagok, amelyek nélkül nincs élet! A testünkben végbemenő minden kémiai reakcióhoz szükség van rájuk. Nélkülük semmilyen szervi tevékenység nem tud végbemenni, hiába van meg az összes szükséges tápanyag: fehérje, szénhidrát, zsír, élelmi rost, vitaminok, ásványi anyagok stb., enzimek – kémiai katalizátorok – is kellenek, hogy a test ép és egészséges legyen.
Mit is jelent a testsaját enzimrendszer?
Születéskor minden csecsemő megfelelő mennyiségű testsaját enzimkészletet kap útravalónak. Ennek az enzimkészletnek a fenntartásán múlik, hogy megmarad-e életerősnek és egészségesnek. Amikor fiatalok vagyunk, a belsőleg, magunk termelte enzimek sejtmegújító hatásának köszönhetően szépek vagyunk, üdék és energikusak. Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is. De korunk előrehaladtával belső enzimjeink kifogynak. Enzim-energiánk nagy részét meggondolatlanul elpazaroljuk életünk során.
A testsaját enzimek szabályozzák:
- Szabadgyök lekötését és szállítását.
- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.
- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).
- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.
- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.
- A sav-bázis háztartást.
- Az emésztést.
- A hormonrendszert.
- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).
- A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.
- Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.
Összefoglalva talán mondhatjuk, hogy az enzimek teszik lehetővé a szervezet EGÉSZSÉGes működését!
Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú tápanyagok és enzimek hiányában szenved. Ennek első jele
a fáradtság, összpontosítási nehézségek, gyakori hajlam a fertőzésekre, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.
„Enzimek nélkül nincs élet.” ( Dr. Howell)
Szerencsére az összes olyan enzim, amit a szervezet nem képes előállítani, éppen azokban a nyersen elfogyasztott (nyersen elfogyasztandó!) ételekben található meg, aminek lebontásához szükséges.
„Ha a test az egészséges ételek mellett rendelkezik a szükséges enzimekkel is, amikor azokra szüksége van, akár csodákra is képes.” (Dr. Howard Loomis)
Az ételek enzimhiányának okai
A zöldségek és gyümölcsök idő előtti betakarítása, a hosszú raktározási idő, valamint az élelem további gyári feldolgozása során végrehajtott besugárzás, hevítés, sterilizálás és tartósítás a fő okok. Minden étel, amit tartósan felmelegítettek, fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát. A fehérjék deformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező savak keletkeznek. Ugyanígy enzimhiányos vagy teljesen enzimmentes minden sugárkezelt, konzervált, pasztörizált, párolt, ill. bármilyen hőhatásnak kitett, legfőképpen a mikrohullámú sütő által hőkezelt, de még a fagyasztott ételek is.
Ételeink 75%-a nyers, hőkezelésmentes étel kell (kellene), hogy legyen, amit szükség esetén további enzimkivonatokkal is ki lehet/kell egészíteni.
Ennek hiányában a szervezet, kénytelen testünk működtetésétől elvonni a test enzimeket. Ezáltal gyengül az immunrendszer, az öregedés folyamata felgyorsul, betegségnek teszi ki a legyengült testet.
A krónikus degeneratív betegségek valójában súlyos enzimhiány miatt tudnak megjelenni a legyengült (immunrendszerrel rendelkező) szervezetben.
A négy legfontosabb enzimhiány kategória: a fehérjék-, zsírok-, szénhidrátok-, növényi rostok lebontásához szükséges enzimek hiánya, személyenként eltérő módon. Ez tovább fokozódik vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hiányával.
Mindezeket valahogyan pótolni kell, különben nincs EGÉSZSÉG, nincs teljes gyógyulás!
|